Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU pozitivno je ocijenilo prijedlog Srednje škole Čazma za izradu projektne dokumentacije učeničkog doma pod nazivom „Dom školskog centra Čazma“ te u cijelosti prihvatilo predloženi iznos troškova.

Srednja škola Čazma, uz potporu Grada Čazme, početkom prošle godine prijavila se na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava: „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.. Javni poziv raspisalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a projekt je izradila Razvojna agencija Čazma.

Riječ je o izradi projektne dokumentacije za učenički dom u Čazmi, pod nazivom „Dom školskog centra Čazma“. Ukupna vrijednost projekta je 102.030,66 EUR (768.750,00 HRK), a vlastita sredstva nositelja troška, odnosno Srednje škole Čazma su 10.203,07 EUR. Iznos bespovratne potpore je 91.827,59 EUR, odnosno 89,9999961 posto.

Cilj projekta je izrada projektne dokumentacije, za potrebe ishođenja građevinske dozvole, za izgradnju doma školskog centra namijenjenog učenicima s prebivalištem izvan Čazme. Dom školskog centra Čazma planiran je na 2000 četvornih metara na lokaciji uz Srednju školu Čazma te smještajem za 30-ak djece.

Osim smještajnih jedinica, osigurat će se prostor za održavanje praktične nastave te dnevni boravak za stanovnike doma. Izradom projektne dokumentacije, a kasnije i realizacijom projekta stvorit će se uvjeti za privlačenje djece iz drugih dijelova Hrvatske u srednjoškolsko obrazovanje na području grada Čazme.