NOVI PODACI U Hrvatskoj 49 novih osoba zaraženih koronavirusom 45 oporavljenih

28. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Vijesti NOVI PODACI U Hrvatskoj 49 novih osoba zaraženih koronavirusom 45 oporavljenih

Pixabay


U Hrvatskoj su 635 osobe zaražene koronavirusom, izvijestili su u subotu ujutro iz Nacionalnog kriznog stožera. Od jučer poslijepodne ih je 49 novih, što je manje nego u jučerašnjim jutarnjim satima.

– Ako to kompariramo s jučerašnjim povećanjem, brojka je manja. Većina novih bolesnika dolazi iz jedne mikrolokacije, gdje smo uveli posebne epidemiološke mjere, stoga očekujemo da će te mjere polučiti da u toj regiji zaraza ne ide tom brzinom dalje – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Ukupno je testirano 4938 uzoraka. Preminulih je četvero, preminula je bolesnica u Puli koja je u dobi od 92 godine sa značajnim komorbitetom. Na respiratoru je 19 bolesnika, a 45 osoba se oporavilo.

– Navedeno ukazuje da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična. Optimizam, solidarnost i vjera su potrebni da bi zajedno prebrodili ovu svjetsku ugrozu – rekao je ministar Beroš zahvalivši se svima koji akitvno doprinose tim nastojanjima.

(Hina)

Facebook Comments