Novi EU projekt “Udruge Maslačak” usmjeren djeci s teškoćama u razvoju

29. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Novi EU projekt “Udruge Maslačak” usmjeren djeci s teškoćama u razvoju


Udruga “Maslačak” Križevci partner je na projektu „Korakovci na usluzi – socijalno uključivanje djece s teškoćama i njihovih obitelji u zajednicu osiguravanjem kvalitetnih socijalnih usluga” koji je prijavila Udruga “Korak dalje” Daruvar.
korakovci1
-Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza 1“ u iznosu od 1.312.305,19 HRK. Osim Udruge “Korak dalje” Daruvar i Udruge “Maslačak” Križevci u provedbi kao projektni partneri sudjeluju još i Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar i Grad Daruvar. – priopćila je Tamara Premuš, predsjednica Udruge Maslačak. Projekt traje dvije godine od 27.10.2020. do 26.10.2022. i namijenjen je djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.
korakovci3
Cilj projekta je nastaviti pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, pomoći im u suočavanju s izazovima i osigurati da su ravnopravno uključeni u širu zajednicu. Također će se osnažiti i kapaciteti za pružanje stručnih i kvalitetnih socijalnih usluga.korakovci4
U sklopu projekta se provodi psihosocijalna podrška djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima što je nastavak prijašnjih projekata Udruga “Maslačak” usmjerenih djeci s teškoćama u razvoju koja su u udomiteljstvu. Na ovom projektu je dio svog radnog vremena angažirana sveučilišna prvostupnica sociologije.
Predviđena su i različita javna događanja, kako za zabavu i druženje, tako i za širenje svijesti o problemima s kojima se susreću obitelji djece s teškoćama u razvoju.
Više o projektu možete saznati i na web stranicama:
https://www.udrugamrkz.hr/
https://udrugakorakdalje.hr/
https://strukturnifondovi.hr/
Facebook Comments