Novi detalji nestanka: Nađeni tragovi droge u kombiju kojim su Matej i društvo doputovali iz Splita

6. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Crna kronika Novi detalji nestanka: Nađeni tragovi droge u kombiju kojim su Matej i društvo doputovali iz Splita


Predsjednik Policijskog sindikata Srbije, Veljko Mijailović, predstavio je nove detalje o kobnoj noći u kojoj je nestao Matej Periša. Između ostalog, pojavila se nova informacija da su mladići ipak koristili opijate, pišu vijesti.hr.

“Policija je više nego u uobičajenim okolnostima uključena u potragu za mladićem iz Splita. Mi smatramo da je u pitanju dijete jer je osoba jako mlada. Tada se traga i van radnog vremena“, rekao je Mijailović.

Mijailović je također otkrio točno kretanje mladića i istaknuo činjenicu da je društvo iz Splita gotovo sat vremena kasnije primijetilo da im prijatelja nema, prenosi Blic.

“Momci iz Splita su došli u Beograd 30. siječnja, a u smještaj na Dorćolu su ušli nešto pre 18 sati. U smještaju su već počeli konzumirati alkoholna pića. Oko 21 sat su otišli u restoran “Ambar” gdje su također pili alkohol. Nastavili su provod u klubu “Gotik” gdje su naručili veliku količinu alkohola“, otkrio je Mijailović.

Također je dodao da su mladići konzumirali opijate, od kojih je najopasniji ‘speed’.

“Možete misliti kako je to uticalo na njihova tijela. Alkohol plus narkotici. Matej je negdje oko 1.40 sati ustao od stola i naglo izašao van. Činjenica je da su njegovi drugovi skoro sat vremena kasnije primijetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne“, rekao je Mijailović.

Srpska policija, ističe, kako rade sve što je u njihovoj moći da rasvijetle detalje nestanka Mateja Periša. O svemu se jučer oglasio i ministar unutarnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin.

“Policija provodi vrlo opsežnu istragu, odmah po prijavljivanju nestanka, za kojeg moram reći da je prijavljen kasno, čitavih 16 sati je prošlo. U ovom trenutku mogu da kažem da je isključena mogućnost da je došlo do nasilja u klubu, momci nisu bili u sukobu ni sa kim, ništa se tu nije dešavalo“, rekao je Vulin.

Mediji u Srbiji prenose i izjavu višeg javnog tužitelja u Beogradu Nenada Stefanovića o tome da “Ministarstvo unutarnjih poslova i Više javno tužiteljstvo u Beogradu jedini daju i davat će službene informacije” o nestalom mladiću:

“Sve druge informacije koje se pojavljuju u medijima nisu službene ni potvrđene jer ovo Tužiteljstvo u suradnji s MUP-om aktivno sudjeluje i usmjerava potragu za nestalim mladićem.”