U tijeku je natječaj koji provodi Obrtnička komora Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom te gradovima i općinama za novi ciklus stipendija za učenike deficitarnih obrtničkih zvanja.

Učenice i učenici s prebivalištem u Međimurskoj županiji koji se žele natjecati trebaju dostaviti dokumentaciju prema uvjetima natječaja. Prijavnice s dokumentacijom dostavljaju se osobno ili poštom u Obrtničku komoru Međimurske županije, I.G.Kovačića 4, 40.000 Čakovec, najkasnije do 21. prosinca 2022. godine.

Godišnji iznos stipendije je 6.000 kuna (796,34 eura).

Izbor zvanja koja se stipendiraju vrši se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnom službom u Čakovcu, a dosad su stipendirani kuhari, autoelektričari, stolari, tokari, obućari, strojobravari, vodoinstalateri, keramičari, konobari, autolimari, soboslikari, slastičari, fasaderi, elektromehaničari i bravari…

Projekt se provodi od 2003. godine, otkada je više od 500 mladih dobilo stipendije u ukupnoj vrijednosti od tri milijuna kuna, čime su Obrtnička komora Međimurske županija i Međimurska županija s partnerima motivirali mlade da  upišu programe u strukovnim školama te steknu zvanja koja im pružaju siguran posao jer tržište za njima vapi.

Obrtnička komora Međimurja već 20. godinu zaredom uspješno provodi projekt stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zvanja. Projekt tradicionalno financijski podupiru Međimurska županija gradovi Mursko Središće, Prelog i Čakovec te od prošle školske godine i 17 međimurskih općina.

Svi koji se žele natjecati za stipendiju moraju ispunjavati sve uvjete i dostaviti svu dokumentaciju koja se traži prema natječaju koji komora objavljuje, zajedno s obrascima za natječaj.

Tekst natječaja i prijavnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.