NOVE DNEVNE BROJKE Već 15 novoozaraženih u na istoku Hrvatske

15. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Brze vijesti NOVE DNEVNE BROJKE Već 15 novoozaraženih u na istoku Hrvatske

Ilustracija/Pixabay


Deset novih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je u subotu u Osječko-baranjskoj županiji, opet je uglavnom riječ o mlađim osobama, a najmlađa ima 14 godina.

Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u subotu da je u županiji u zadnja 24 sata na virus testirano 197 uzoraka.

Šest novooboljelih je s područja Osijeka, a po dvije iz Našica i Đakova.

“Po životnoj dobi, opet je riječ uglavnom o osobama mlađe dobne skupine – najmlađa osoba ima 14 godina, ponajviše je oboljelih u dobi od 20 do 28 godina, jedna oboljela osoba iz Našica ima 42 godine, a jedna iz Đakova 83 godine“, navode u Stožeru.

U osječkom KBC-u trenutno je hospitalizirano 25 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih su četiri na respiratoru.

Mjera samoizolacije određena je za čak 70 novih kontakata oboljelih, pa su trenutno na području županije u samoizolaciji ukupno 242 osobe.

Osječko-baranjska policija nije dobila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u 30 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji petero novozaraženih

Vukovarsko-srijemska županija, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata bilježi pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, četiri u Vinkovcima te jedan u Novim Jankovcima.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je u subotu da je trenutno u županiji hospitalizirano 26 zaraženih osoba, dok se u samoizolaciji nalazi 231 osoba.

U protekla 24 sata na virus je testirano 110 osoba, pa su ukupno do sada na području županije testirane 6753 osobe.

Od početka epidemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji koronavirusom je zaraženo ukupno 545 osoba, od kojih su 384 osobe izliječene, a sedam je umrlo.

U Istri jedan novozaraženi koronavirusom

Jednu novu koronavirusom zaraženu osobu bilježi u subotu Istarska županija, čiji je Nastavni zavod za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na covid-19 ispitao 234 brisa.

“Radi se o osobi iz mjere samoizolacije koja je bliski kontakt s pozitivnom osobom”, priopćio je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

U protekla 24 sata u Istri su izliječene dvije osobe, a trenutno je 20 aktivnih na koronavirus pozitivnih osoba.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 145 osoba.

(Hina)