Nova udruga građana u Vrbovcu // S radom počele Domaćice: ‘Promovirat ćemo bogatu etnografsku baštinu našeg kraja’

31. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Nova udruga građana u Vrbovcu // S radom počele Domaćice: ‘Promovirat ćemo bogatu etnografsku baštinu našeg kraja’


Na društvenoj sceni grada Vrbovca krenule su radom „Domaćice“, nova udruga građana. Predsjednica “Domaćica“ Marica Novosel iz Cerja naglasila je kako udruga želi promovirati bogatu etnografsku baštinu ovog kraja.

– Prije svega starinske običaje naših obitelji i naših sela. Htjele bismo pokazati i afirmirati i našu narodnu nošnju i mušku i žensku jer je jedinstvena i imamo se čime dičiti. Istodobno sudjelovat ćemo na manifestacijama u Vrbovcu, ali i šire gdje možemo pokazati jela koja su se pripravljala u obiteljima, svakodnevno, ali i u posebenim progodama (krstitke, snuboki, svati, blagdanski objedi – Božić, Uskrs..) – kazala je.

Udruga je osnovana 1. listopada, a zasad okuplja 17 članica. Predsjednica je Marica Novosel, Danica Jagatić je tajnica, a Vlatka Havoić je blagajnica.

Već na Petim Vrbovečkim danima meda „Domaćice” su se uspješno predstavile vrbovečkoj javnosti prodajom kolača koja ih je primila sa simpatijama.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments