Na izbornoj skupštini Udruge K.V.A.R.K. Križevci, izabrano je novo vodstvo. Dok su u Upravni odbor ušli i stari i novi članovi, čelna osoba, predsjednik, odnosno predsjednica Udruge novo je lice, Lucija Deković, koja će na ovom položaju zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Admira Sinanija.

Iako mlada po godinama, a tek nedugo članica Udruge, ova je studentica socijalne pedagogije na skupštini jednoglasno izabrana za predsjednicu u sljedećem mandatu. Odmah nakon skupštine zamolili smo ju za kratku izjavu.

lucija-dekovic3
Dvadeset mi je godina i na trećoj sam godini socijalne pedagogije. Udrugu K.V.AR.K. upoznala sam kao djevojčica od osam ili devet godina, kada sam sudjelovala u radionicama žongliranja. S vremenom sam koristila različite programe Udruge, mada ranije nisam sudjelovala u njihovom kreiranju.

– Aktivna sam u Udruzi socijalnih pedagoga na fakultetu. Aktivno sam volontirala, posebno u radu s mlađom populacijom. Ovu sam priliku u Udruzi K.V.A.R.K. prepoznala kao dobro mjesto za napredak u aktivnostima za mlade na lokalnoj razini, posebno za učenike srednjih škola i studente. Velika mi je čast što sam došla na ovu poziciju, veseli me da ću ovdje imati mogućnost napraviti određene pomake, a posebno vezano uz djecu i mlade i sve aktivnosti vezane uz to.

Iako nemam nikakvog iskustva u rukovođenju udruge, vjerujem da ću veoma brzo steći i potrebne vještine, a i iskustvo potrebno da to radim što kvalitetnije – rekla je uvodno Lucija Deković.

lucija-dekovic1

– Prvenstveno ću se angažirati na ‘Policy programima za mlade’, koji se konkretno odnose na povezivanje s Mrežom mladih. Ovdje ću se posebno angažirati budući da studiram i dio vremena boravim u Zagrebu, pa ću moći biti po potrebi prisutna.

Drugi program je projekt ‘Svih 5 za 5’, gdje se namjeravam maksimalno uključiti. Ovdje se povezuje pet škola i fakulteta s područja Grada s kojima ćemo realizirati različite programe. Cilj je privući i naviknuti mlade na posjećivanje različitih sadržaja. Naravno da pri tome neću zanemariti druge programe i projekte, ali većina njih već ima svoje uhodane voditelje i ekipe – istaknula je na kraju razgovora nova predsjednica Lucija Deković.

lucija-dekovic

Zdenko Balog/prigorski.hr

foto: Zdenko Balog/prigorski.hr