Nova nada za utrku F1 u Silverstoneu; britanski premijer intervenirao

27. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sport Nova nada za utrku F1 u Silverstoneu; britanski premijer intervenirao

Pixabay


Drama i navlačenje oko održavanja VN Velike Britanije u Silverstoneu nisu gotove jer je britanski premijer Boris Johnson intervenirao da se za F1 osoblje napravi iznimka u pravilima putovanja.

Iako će pravila o putovanjima i ulasku u Veliku Britaniju tražiti dvotjednu karantenu za svaku osobu koja stupi na teritorij te zemlje, za F1 osoblje je premijer Boris Johnson zatražio iznimku te je na taj način održavanje VN u Silverstoneu dobilo novu nadu, piše sportnet.hr

Iz Formule 1 su već javno rekli da je održavanje utrke nemoguće ako budu vrijedila ista pravila jer u kalendaru nema mjesta za dolazak cijele karavane iz Austrije, odrađivanja dvotjedne karantene i održavanja utrke u Velikoj Britaniji.

No, pravila u UK-u se provjeravaju svaka tri tjedna i podložna su prilagodbama, a navodi govore da je F1 uspješno lobirala kod samog premijera da se uključi u one za koje se čini iznimka. Tako je Johnson u svom kabinetu iznio prijedlog da se ipak omogući utrka u Silverstoneu.

U slučaju da prijedlog ne prođe, F1 već razmatra alternativne staze, a favoriti su Mađarska i Hungaroring te njemački Hockenheim. Srpanj se bliži i zato F1 treba čvrsta obećanja i garancije od britanske vlade.

Facebook Comments