Nova knjiga Josipa Petrlića Pjera “Marta i Ivek – povijesno utemeljena priča”

10. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Nova knjiga Josipa Petrlića Pjera “Marta i Ivek – povijesno utemeljena priča”


Za koji dan iz tiska će izaći nova knjiga neumornog križevačkog pjesnika i pisca te suradnika našeg portala Josipa Petrlića Pjera, a koja je njegovo 11 tiskano djelo.

Naime, naslov ove knjige je “Marta i Ivek – povijesno utemeljena priča”, a koja nas vodi u Križevce 19. stoljeća gdje romansirano daje sliku života u tadašnjim Križevcima dviju imućnih obitelji.

O povijesnoj podlozi ovog djela piše diplomirani povjesničar i viši kustos Gradskog muzeja Križevci Ozren Blagec u uvodnoj studiji knjige, dok je autor pogovora dr. sc. Ivan Peklić, predsjednik Povijesnog društva Križevci, koje je i nakladnik ovoga djela.

Tekst je uredio Siniša Matasović, dok je ilustratorica Marijana Šatrak.

Josip Petrlić Pjer rođen je 1962. godine u selu Stupe pokraj Križevaca. Živi i radi u Križevcima. Branitelj je bio od 1991.-1995. godine. Svoju svestranu kreativnost izražava na različitim poljima. Pjesnik je i pisac, kantautor, rukometni trener, dramski pisac, režiser, scenarist, radijski urednik i voditelj, organizator i moderator programa.

marta i ivek

Dobitnik je Priznanja Grada Križevaca za 2019. godinu za svestrani literarni i kulturno-umjetnički rad te promociju Križevaca i križevačkog kraja diljem Hrvatske.

Piše za djecu i odrasle, no najviše voli rad s djecom. Diljem Hrvatske održava književne susrete u školama i vrtićima, a jedan je od vrlo rijetkih književnika koji književne susrete održava u posebno odgojno-obrazovnim ustanovama za učenike s većim teškoćama u razvoju. Do sada objavio jedanaest knjiga od toga sedam za djecu.

marta i ivek2

 

Facebook Comments