Iako nije prošlo puno vremena od ljetnih praznika, mnogi već razmišljaju o rezervaciji zimskih turističkih aranžmana. Kako se zimski godišnji odmori uglavnom poklapaju s Novom godinom, idealno ih je spojiti i uživati ​​u svim ljepotama zime i novogodišnjeg ugođaja.

Doček Nove godine u novom ambijentu

Doček Nove godine može biti vrlo naporan doživljaj ako se ponavlja iz godine u godinu s istim timom ljudi i na istom mjestu. Umjesto uživanja i zabave, tada imate priliku slušati ispričane priče i pratiti uobičajene pomalo dosadne rituale. Sve se svodi na unaprijed utvrđeni scenarij koji se iz godine u godinu ponavlja i sve je manje zanimljiv.

To je idealna prilika da za Novu godinu izađete iz naše okoline, ponesete nešto stvari i odete u obližnji grad na proslavu. Mogućnosti za dobar provod u gradovima regije ima napretek, a cijene su uglavnom vrlo prihvatljive. Primjerice, Nova godina Beograd čini vrlo živim i atraktivnim, pa je svake godine sve više posjetitelja iz regije.

Sarajevo gdje je nekad bilo

Za ljubitelje opuštene atmosfere u novogodišnjoj noći Sarajevo može biti pun pogodak. Sarajevo odiše posebnom atmosferom i mirom, pa ga mnogi nazivaju Istanbulom Balkana. Kako je to grad sevdaha i meraka, turiste očekuje autentična zabava, uz dobru muziku i vrlo ukusnu hranu.

Budući da je Sarajevo zanimljiv grad s primjesama orijentalne kulture, ima i mnoštvo zanimljivih kulturnih sadržaja koji su turistima dostupni tijekom godišnjeg odmora. U svakom slučaju, očekuje se više nego dobar provod u restoranima ili hotelima zahvaljujući iznimnoj kulturnoj baštini, ali i osviještenom njegovanju tradicije.

Budva je atraktivna i zimi

Budvanska rivijera je vrlo posjećena ljeti, ali ima zanimljivu ponudu i u novogodišnjoj noći. Budvanske ulice i trgovi živahni su do dugo u noć i kada nisu praznici, a za doček Nove godine pravi se sasvim autentičan provod.

Većina klubova na Korzu ima zanimljiv glazbeni program za Novu godinu, uglavnom nastupe zvijezda narodne glazbe. Za razliku od drugih gradova u regiji, Budva je inače zimi mnogo ugodnija za boravak na otvorenom zbog blizine mora.

Žurka u Beogradu traje do jutra

Beograd je već godinama centar zabave na našim prostorima za vrijeme novogodišnjih praznika, jer se u njega slijeva rijeka turista. Svaki put za Novu godinu Beograd posjeti nekoliko desetaka tisuća turista iz regije, koji u njemu borave uglavnom više dana. Ono što posebno pogoduje turistima je činjenica da se tih dana u Beogradu održavaju brojni zabavni i kulturni programi.

Doček Nove godine Beograd organiziran je na otvorenom, točnije na gradskom trgu ispred Narodne skupštine, ali i na Promenadi u sklopu Beograda na vodi. Uz bogat glazbeno-scenski program, posjetitelje očekuje i grandiozan vatromet.

Ipak, većina turista će se radije odlučiti dočekati u nekom od poznatih beogradskih barova. Beogradski splavovi su posebno na dobrom glasu kada je u pitanju zabava. Riječ je o specifičnim klubovima i pubovima koji su smješteni doslovno na vodi, pričvršćeni za obale Save i Dunava. Druženje na splavovima, kao i u većini drugih ugostiteljskih objekata, traje do ranih jutarnjih sati.

Bez obzira na to u kojem ćete gradu dočekati Novu godinu i možda provesti ostatak godišnjeg odmora, o rezervaciji smještaja i stolova za doček treba razmišljati nekoliko tjedana unaprijed. Danas je sustav rezervacija mjesta u Beogradu mnogo lakši zahvaljujući portalu koji omogućava pregled događanja u ugostiteljskim objektima i online rezervacije.