NOVA GENETIK U GUDOVCU Ivanka Majić Balić: U ponudi imamo sjeme najboljeg simentalskog bika na svijetu

9. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Intervjui NOVA GENETIK U GUDOVCU Ivanka Majić Balić: U ponudi imamo sjeme najboljeg simentalskog bika na svijetu


Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu otvoren je u petak i trajat će do nedjelje. Posjetili smo izložbeni prostor križevačke tvrtke Nova Genetik i popričali s direktoricom Ivankom Majić Balić.

nova genetik

-Četvrtu godinu smo na Sajmu u Gudovcu. Proširili smo poslovanje kao centar za nerastovsko sjeme i jedni u Hrvatskoj smo centar za sjeme jarčeva. Preselili smo se u Poduzetnički centar i zajedno s Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima zajedničkom suradnjom i projektima dobili smo laboratorijski prostor. Riječ je oko 120 kvadrata vrhunski uređenog laboratorijskog prostora- rekla je direktorica i napomenula kako su planovi tvrtke dijelom okrenuti i prema znanosti.

-Javili smo sa na projekte u suradnji s Veterinarskim fakultetom i Agronomskim fakultetom u Kaposvaru- istaknula je i dodala kako u ponudi imaju sjeme najboljeg simentalskog bika na svijetu.

-Do sad je to bio bik Walk, kojeg također imamo u ponudi, a od kolovoza pretekao ga je njegov sin Ros koji ima GZW 145. Tu su i bikovi Wobbler, Wattking, Mint, Milan i to su vrhunski mliječni i mesni bikovi. U holstein pasmini koristimo CRV genetiku. Imamo bika Wondera  koji je do sada bio, a njegov sin Treasure je trenutno najjači u Nizozemskoj. U ponudi imamo i Wagyu – crno japansko govedo, poznato po Kobe odresku koji košta u restoranima i 400 eura.

Radimo u BiH, a u Gudovcu nas je posjetio i gospodin iz Slovenije, tako da ćemo raditi i za farme u Sloveniji. Imamo četiri zaposlene osobe, a pronaći nas se može u Poduzetničkom centru u Križevcima od 8 do 16 sati, a može nas kontaktirati na e-mail [email protected] ili na 048/718-435 – kazala je Ivanka Majić Balić i napomenula kako ju raduje mjera Ministarstva poljoprivrede oko sufinanciranja junica.

prigorski.hr