“Norijada” u Koprivnici | Odgađa za kraj ljeta; kroz nekoliko dana završna povorka maturanata ulicama grada

26. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno “Norijada” u Koprivnici | Odgađa za kraj ljeta; kroz nekoliko dana završna povorka maturanata ulicama grada


Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnik Dario Jembrek održali su u gradskom parku kod paviljona sastanak s predstavnicima maturanata i ravnateljima škola, povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja.

– Ponosan sam što je Grad Koprivnica uz vas kroz cijelo vaše školovanje – od vrtića pa do fakulteta i što vama i vašim roditeljima omogućavamo brojne dodatne pogodnosti i sadržaje kako bi lakše i kvalitetnije proveli svoje školske dane. Ovu školsku godinu svakako ćemo svi zapamtiti kao punu izazova, isprepletenu mnogim velikim događajima, a ponajviše po uvođenju online nastave zbog epidemije koronavirusom – poručio je maturantima gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dodao je kako su učenici i njihovi nastavnici usprkos tome, pokazali visoku spremnost na prilagodbu novim načinima i metodama predavanja, učenja i ispitivanja.

– Pokazali ste discipliniranost u izvršavanju svojih zadaća, seminara i projekata u koje ste ugradili ne samo svoje znanje, nego i kreativnost i snalažljivost u izradi sadržaja za koje gotovo da nije bilo prethodne najave i vježbe. Takvi mladi ljudi, kao šte ste vi, temelj su našeg društva i uz vas vjerujem da nas čeka bolja i svjetlija budućnost – kazao je.

Zbog situacije s epidemijom COVID – 19 virusa, poglavito oko mjera društvenih okupljanja i održavanja koncerata u zatvorenim i na otvorenim prostorima, za sada je nemoguće održati tradicionalnu „Norijadu“ u organizaciji Grada Koprivnice.

Na sastanku je odlučeno da se u idućim danima organizira zajednička povorka maturanata Srednje i Obrtničke škole te Gimnazije, prema uputama i protuepidemijskim mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. „Norijada“ je prema dogovoru gradonačelnika i predstavnika maturanata odgođena za kraj ljeta, ako će za to biti stvoreni svi preduvjeti. Do tada, maturantima želimo čim više uspjeha na završnim radnjama i ispitima.

Facebook Comments