Nogometni klub Vrbovec je na svojim stranicama objavio kako im je blokiran račun nakon spora koji traje desetljećima. Evo o čemu je riječ.

“Temeljem navedene ovrhe iz 2003. godine, žiro račun NK Vrbovca se nalazi u blokadi na iznos od 8500 EUR, od 9. veljače 2023. godine. Radi se o dugovanju iz 2000. i 2001. godine kada je klub išao na pripreme u neki objekt Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Neki pak kažu da je to dug zbog smještaja dan prije utakmice. U tužbi su samo navedeni iznosi i datumi, nije navedeno na što se dug odnosi.

Kako god bilo, dug MORH-u nije podmiren pa su 2003. započeli ovrhu. Klub se žalio pa je rješenje o ovrsi postalo pravomoćno 2007. godine.
2012. godine je MORH pokrenuo ovrhu koju je sud odbio zbog krivo zbrojenog ukupnog iznosa u tužbi. 2018. godine je MORH od suda tražio ispravak presude. Sada su putem DORH-a koji zastupa MORH poslali tu presudu iz 2007. izravno na naplatu u FINU i blokirali nam račun.

Apsolutna zastara je 10 godina. Ispravak presude ne prekida tijek zastare. Po našem prigovoru zastare, sud nas je danas uputio u parnicu s MORH-om radi dokazivanja zastare. Revni državni aparat tlači sirote sportske udruge s dugom starim 23 godine dok mu razni smutljivci i mutikaše izmiču s milijunima poreznog duga i lopovlucima raznima.

Nadamo se da ćemo od sredine sljedećeg tjedna moći normalno funkcionirati i izvršavati svoje obaveze. Ispričavamo se zaposlenicima, trenerima, igračima i ostalom osoblju kao i dobavljačima i savezima prema kojima u ovih mjesec dana blokade računa nismo mogli izvršavati svoje obaveze. Nadamo se da je ovo zadnji kostur iz ormara, poručili su na klupskoj stranici.