Redovna sjednica Skupštine Nogometnog središta Vrbovec održana je večeras u prostorijama Gradskog stadiona Vrbovec.

Prihvaćeno je izvješće o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora Središta za 2022. godinu.

– U 2022. godini je održan 1. kup prstića NS Vrbovec. Jedna od važnijih odluka Izvršnog odbora bila je da će Središte za jednog polaznika tečaja za trenera C iz svakog kluba s područja NS Vrbovec sufinancirati 50 posto sredstava, nakon završetka školovanja. U Vrbovcu je održan seminar i polaganje ispita za nove suce s područja Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Preuzeli smo od NS Dugo Selo vođenje lige prstića, limača i veterana. Održan je Kup NS Vrbovec za pionire, juniore i seniore – rekao je predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov.

Usvojen je i program rada za ovu godinu.

– U organizaciji Nogometnog središta i Nogometnog kluba Vrbovec održan je 2. kup prstića NS Vrbovec. Sudjelovalo je 15 ekipa prstića s područja Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije. Pobijedila je ekipa NK Slaven Belupa. Treći kup prstića održat će se u proljeće iduće godine i imat će međunarodni karakter. Održan je seminar i polaganje ispita za nove suce, te smo nastavili smo s vođenjem lige prstića, limača, pionira, juniora i veterana. Dobili smo tri nova delegata – kaže Badrov.

Dodaje kako je trenutno u Središtu registrirano 1637 igrača.

– Trenutno je pod ingerencijom Nogometnog središta Vrbovec liga veterana s 13 ekipa, liga juniora s 6 ekipa, liga pionira s 8 ekipa, dvije lige limača – skupina A s 11 ekipa i skupina B s 7 ekipa, te liga prstića s 11 ekipa. Održan je Kup NS Vrbovec, a finale Kupa pionira održano je u Bedenici. Cilj nam je zadržati vođenje liga veterana, juniora, pionira, limača i prstića te nastaviti sufinanciranje trenera u iznosu od 50 posto školarine. Nastojat ćemo osigurati financijska sredstva za nastavak kvalitetnog rada Središta, naročito s mladeži, zatim za nabavu sportske opreme te za rad općenito na svim nogometnim poljima – dodao je Badrov.

Donesena je i odluka o izmjeni Statuta Nogometnog središta Vrbovec sukladno novom Zakonu o sportu i novom Zakonu o udrugama.

Usvojen je i financijski plan za 2024. godinu kojeg je predstavio tajnik Nogometnog središta Vrbovec Marinko Kostiha.

– Proračun je planiran u iznosu 22.562,00 eura. U tri i pol godine smo proračun povećali s 79 tisuća kuna na 170 tisuća kuna. Nadam se da će se taj proračun još više povećati i marljivo ćemo raditi na promociji mladeži. Posebnu pozornost ćemo posvetiti školovanju novih trenera. Trenera nedostaje zbog čega se gubi kvaliteta nogometa – rekao je Kostiha.

Puno uspjeha u daljnjem radu uputili su predsjednik nogometnih sudaca Zagrebačke županije Dalibor Mejić, predsjednik Nogometnog središta Križ Dubravko Poje i predsjednik Nogometnog saveza Velike Gorice Željko Mihalj, koji su i pohvalili suradnju s Nogometnim središtem Vrbovec.

Tajnik Gradske zajednice športskih udruga Stjepan Zdenko Brezarić rekao je kako Nogometno središte Vrbovec iduće godine slavi 50 godina kontinuiranog rada, pa je zamolio klubove da počnu sakupljati građu za potrebe izdavanja prigodne monografije.

Trener NK Rakovca i član Izvršnog odbora NS Vrbovec Željko Radotović predložio je da se finale Kupa NS Vrbovec igra u svibnju, umjesto 15. lipnja.

– Kup se igra nakon što sva natjecanja završe. Imamo problema s igračima, a i svake godine su neka natjecanja. Prošle godine je bila Liga nacija, a ove godine Europsko prvenstvo. U svibnju ima dosta praznika pa bi to bilo dobro prebaciti, a predlažem i da se finale igra na dvije utakmice – rekao je Radotović.

Ovaj će prijedlog razmotriti Izvršni odbor, a o njemu će se očitovati i svi klubovi.

FOT_7212 FOT_7214 FOT_7216 FOT_7217 FOT_7218 FOT_7219 FOT_7220 FOT_7222 FOT_7225 FOT_7226 FOT_7232 FOT_7237 FOT_7240 FOT_7242 FOT_7244 FOT_7248 FOT_7251 FOT_7253 FOT_7255 FOT_7259 FOT_7261 FOT_7264 FOT_7266 FOT_7267 FOT_7269 FOT_7270