NK Matija Gubec osnovan je u Cerju 1974. u povodu 400. godišnjice Seljačke bune. Klub je djelovao 11 godina, a kroz njega je prošlo 70-tak nogometaša. Klub je osnovan na inicijativu Lea i Zvonka Vuljankovića.

Prvi predsjednik bio je Mato Srabinec, tajnik je bio Ivan Fiket, Damir Okroša je bio fizioterapeut, a trener je bio Branko Ivanović. Pomagao im je u radu sportski radnik Tomo Varga. Klub se natjecao u Općinskoj ligi Vrbovec 11 godina – od 1974. do 1985.

Ovim napisom sjećanja, obilježava se 50 godina rada NK Matije Gupca. Leo Vuljanković se prisjeća kako su to bila lijepa vremena.

– Bili smo mladi. U klubu su igrali dečki iz Cerja, ali i s Brda i Konaka. Našli su se bivši igrači PIK-a Vrbovec na okupu. Igrali smo na Đurištu. Vezao nas je veliki entuzijazam i prijateljstvo. Leo dodaje da su za klub igrali i Slavko Šuliček, Franjo Kolić, Željo Grahek, a branio je Vlado Jakopic- Šuco, moj kum – kaže Vuljanković.

20240618 093159

Leo s tugom ističe da je već preminuo 21 igrač Matije Gupca. Klub se ugasio jer je bilo sve manje zainteresiranih igrača. Klub je igrao u Svetom Ivanu Zelini, Daruvaru i Bjelovaru.

Img 20240618 Wa0002

Na slici stoje s lijeva na desno: Damir Okroša, Ivan Kuharec, Zvonko Hajak, Pera Matin, Drago Jambrišak,, Ivan Prekomorec, Ante Ćurić

Čuče: Zvonko Vuljanković, Josip Jurković, Mirko Tirić, Željko Prekomorec, Leo Vuljanković i Stjepan Habijanec.