Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika osvojila je treće mjesto na 11. europskom prvenstvu u malom nogometu koje se od 20. do 23. veljače igralo u Vukovaru.

U utakmicama u skupini hrvatski su svećenici pobijedili Sloveniju i Austriju sa po 3-0, te Bjelorusiju sa 1-0 i uvjerljivo osvojili prvo mjesto. Nakon toga su u četvrtfinalu sa 1-0 pobijedili Mađarsku, a u polufinalu su izgubili od BiH sa 0-3. U drugom polufinalnom susretu igrale su reprezentacije Portugala i Slovačke, a Portugalci su slavili 3-1.

svecenici4

Hrvatska je u susretu za broncu pobijedila Slovačku 2-1, dok je Portugal u finalu pobijedio BiH 3-0 osvojivši treću uzastopnu titulu.

Za najboljeg igrača hrvatske reprezentacije izabran je Vladimir Brizić, vicekancelar Porečko-pulske biskupije.

svecenici3

Na EP u Vukovaru nastupili su svećenici iz 15 zemalja: Portugala, Italije, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske, Mađarske, Slovačke, Češke, Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Kazahstana i Hrvatske.

Na dosadašnjih jedanaest europskih prvenstava reprezentacija hrvatskih svećenika osvojila je dvije zlatne, tri srebrne i četiri brončane medalja te dva puta bila četvrta. Spomenimo da je izbornik naše reprezentacije župnik u Ždralovima i bivši križevački župnik Krešimir Žinić.

svecenici1svecenici2

prigorski.hr/Hina

fah