Nogometaši Radnika Križevci krenuli s pripremama; Dražen Kemenović: Pokušat ćemo se što spremniji uključiti u ligu za prvaka

2. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Lokalni sport Nogometaši Radnika Križevci krenuli s pripremama; Dražen Kemenović: Pokušat ćemo se što spremniji uključiti u ligu za prvaka

Foto: Maurizio Novosel


Odlukom Stožera civilne zaštite o popuštanju mjera koje se tiču amaterskog sporta s oduševljenjem su dočekali brojni sportaši, a među njima trećeligaši i županijski ligaši.

Svoje intenzivne pripreme počeli su i nogometaši križevačkog trećeligaša Radnika, koji drži izvrsno drugo mjesto na prvenstvenoj tablici s istim brojem bodova kao i Mladost Ždralovi, ali oni imaju susret manje. Svoj prvi radni dan Radnikovci su počeli jučerašnjim prijateljskim susretom s Tehnikom u Koprivnici, a koju su svladali s 3:2.

pripreme nk radnik krizevci7

Foto: Maurizio Novosel

Što se tiče kadrovske križaljke, klub je napustio Florijan Ovčar. Mlađahni Mihael Babić zbog povećanih privatnih obveza odlučio je pauzirati proljetni dio, dok na stopostotnoj razni, trener Dražen Kemenović, ne može računati i na iskusnog Tomislava Borovčaka, koji će se momčadi priključiti kada mu poslovne obveze dozvole.

Međutim, u Križevce bio trebao doći Goran Dlesk, prvi strijelac 4. NL središta Zagreb, a koji je postigao čak 19 zgoditaka u jesenskom dijelu. Na posudbu je stigao i Romano Lisjak iz Slaven Belupa, dok će svoje mjesto pokušati naći i Luka Vinski te Dominik Posarić, koji su donedavno nastupali u prvoj bosanskohercegovačkoj ligi. Također, proljeće će u Radniku provesti u Mihael Mladen, budući da je Slaven Belupo produžio s Križevčanima ugovor o posudbi.

drazen kemenovic

Foto: Maurizio Novosel

Trener Kemenović kaže kako 2021. godina nije mogla lošije krenuti za sve sportaše. -Ionako bez pravih uvjeta, rad nam je dodatno još i više otežala ova epidemiološka situacija. Pripreme smo započeli bez nekih “starih” igrala, ali s “novima” za koje se nadamo da će dostojno nastaviti gdje su “stari” stali. -pojašnjava Kemenović dodavši kako zbog cjelokupne situacije je propao pripremni dio koji se trebao održati u odmaralištu na Pagu.

pripreme nk radnik krizevci5 golmani tihelka i vrbancic pavlovic

Foto: Maurizio Novosel

-Posvetit ćemo se našoj prigorskoj grudi i asfaltu staze. Teško je svima, jer nije bilo dvoranskih turnira i termina za hakl, pa smo malo zapušteni. Najgore je iza nas i posvetit ćemo se lopti, malo vježbalištu pored stadiona i pokušati se što spremniji uključiti u ligu za prvaka. Nadajmo se što manjem broju povreda i što većem broju spremnijih igrača. -zaključio je Kemenović. Treneru Draženu Kemenoviću u radu pomažu pomoćnik Ivica Švagelj i trener vratara Anthony Pavlović te u kondicijskom dijelu viši kondicijski trener Danijel Miklečić.

U srijedu, Radnikovci će odigrati u Koprivnici novi susret i to protiv juniora Slaven Belupa.

pripreme nk radnik krizevci1

Foto: Maurizio Novosel

pripreme nk radnik krizevci6

Foto: Maurizio Novosel

pripreme nk radnik krizevci4

pripreme nk radnik krizevci3

Foto: Maurizio Novosel

pripreme nk radnik krizevci2

Foto: Maurizio Novosel

mn,dp/prigorski.hr

Facebook Comments