ŽERJAVINEC –  Stadion NK Prigorja, 17. veljače 2016. – prijateljska utakmica

NK KRIŽEVCI 0 (0)

NK ZELINA 2 (0)

STRIJELCI: 0:1 Konjević (75.), 0:2 Borošak (82.)

KRIŽEVCI: Špoljar, Božović, Selanec Blagaj, Zemljak, Stubičan, Mladen, Kofler, Jandrašec, Mišir, Bartol. Još su igrali: Ištvanović, Miklečić, Črnec i Podolski. TRENER: Kemenović

ZELINA: Nemec L., Nemec F., Batarilo, Mlinarić, Pajać, Giljan, Mikulinec, Ovčar, Borovčak, Brajković, Konjević. Još su igrali. Kralj, Batarilo, Anušić, Stipić, Martinović, Mrazović. TRENER: Glavica

IGRAČ UTAKMICE: David Kofler

Čvrsta, borbena, disciplinirana i dinamična utakmica odigrana je u srijedu na igralištu NK Prigorja u Žerjavincu između NK Križevaca i NK Zeline. Ono što je viđeno danas stvarno može veseliti trenera Križevaca Dražena Kemenović. Unatoč izgubljenoj utakmica Kemenović ima razloga za zadovoljstvo. Krenimo redom.

Već u početku utakmice Križevci su dali do znanja da će ovo biti zanimljiva utakmica. Već u 2. minuti opasno je Nemcu zaprijetio Blagaj iz slobodnog udarca, a već minutu kasnije u naletu je Jandrašec. Posjed lopte bio je debelo na strani Križevčana, čiju je igru tijekom cijele utakmice dirigirao danas izvrsni David Kofler.

Igrala se 22. minuta. Bartol krasno probija desnu stranu, ulazi iskosa prema Nemecu, snažno puca, ali vrlo dobri Nemec čita Bartolovu namjeru i ostavlja svoju mrežu netaknutom.

Prvo ozbiljniju prijetnju Svetoivančana vidjeli smo u 30. minuti kada Stipić ubacuje oštro iz kuta u Špoljarov prostor, međutim vratar Križevaca bio je na razini.

Druga stopostotna prilika za Križevce bila je u 35. minuti. Kofler probija sredinom, odlično pronalazi Bartola, koji se othrvao svojem čuvar i ulazi u jedan na jedan prema Nemcu, koji i ovoga puta izlazi kao pobjednik.

Na samom kraju poluvremena Zelina prijeti iz dva pokušaja, ali Špoljar otklanja opasnost.

Drugo poluvrijeme krenulo je u nešto revijalnijem tonu, ali uz osjećaj dominacije Križevaca. Izvršene su određene zamjene kod obje ekipe. Križevci i dalje nižu akcije, ali nikako poentirati. U nogometu vrijedi pravilo, ako ne zabiješ, dobiješ, što se pokazalo istinito, nažalost, i za Kemenovićevu družinu.

U 75. minuti utakmice Stipić ubacuje iz kuta, obrana Križevaca aljkavo reagira, a lopta staje na oko 15-ak metara, a na nju naletava Konjević, koji pogađa dalji Špoljarov kut i dovodi Zelinu u prednost.

Križevčani su i dalje pokušavali, ali jednostavno nije išlo. Već u 82. minuti na ubačaj Ovčara Borošak pogađa za 2:0.

Na samom kraju utakmice nakon neporeznog starta Borošaka Blagaju iskče rame, koje je sanirano brzom intervencijom fiziotarapeuta Zvonka Hleba. Ozljeda je lakša, pa bi Blagaj trebao ponovo biti u pogonu za koji dan.

Sljedeću utakmicu Križevci igraju u subotu, u 13.00 sati protiv Rakovca na terenu u  Brckovljanima.

IMG_0842

IMG_0848

IMG_0851

IMG_0852

IMG_0853

IMG_0854

IMG_0856

IMG_0857

IMG_0859

IMG_0861

IMG_0867

IMG_0868

IMG_0875

IMG_0879

IMG_0880

IMG_0881

IMG_0884

IMG_0888

prigorski.hr