Šimun Šabijan (19) novi-stari je igrač NK Radnik Križevci, a treninzima je pridružio u nedjelju. Šabijan se tako iz Slaven Belupa vraća u matični klub iz kojega je otišao prije 5 godina. Iako je trener Ilija Lončarević ozbiljno računao na Šabijan u narednoj sezoni 1. juniorske HNL, ipak je odlučeno kako je bolje da Šabijan ide na “kaljnje” u križevačkog trećeligaša.

-Drago mi je da sam opet u svojem klubu. Dojam nakon prvog treninga je iznimno pozitivan i odlično se radi. Vjerujem da ću se nametnuti svojim igrama i da ću biti pravo pojačanje za Radnik. Isto tako zahvaljujem se svim trenerima i vodstvu Slaven Belupa na dosadašnjoj suradnji i na svemu što su mi pružili i nadam se da ću opravdati i njihova očekivanja – kazao je za prigorski.hr Šimun Šabijan.

Zadovoljstvo dogovorenom suradnjom ne skriva dopredsjednik Radnik Vitomir Mijić. -Gotovo siguran sam da nam je Šimun pravo pojačanje, a uz to i naš je dečko te me posebno veseli da se naši dečki vole vraćati i pomoći klubu iz kojega su ponikli. Iskoristit ću priliku i posebno zahvaliti sportskom direktoru Slaven Belupa Aleksandru Aleksovskom  i predsjedniku Robertu Markulinu, koji su pristali i procijenili da je za Šimuna dobra stvar da dođe k nama. Hvala im na korektnoj suradnji – poručio je Mijić, koji je zaključio kako ne treba čuditi ako i u narednim danima dođu još poneka nova imena u svlačionicu Radnika Križevci.

Inače, prvu provjeru Radnikovci će imati u subotu na gradskom stadionu kada im u goste dolazi Zelina. Termin utakmice objavit ćemo naknadno.