Kao što smo već i pisali, najbolji topnik križevačkog drugoligaša Radnika Mihael Mladen nastavio je karijeru na Islandu u drugoligašu Keflaviku. Mladen boravi u istoimenom gradu, a za prigorski.hr podijelio je i prve dojmove nakon dolaska u ovu otočnu zemlju.

Island2

Foto: Mihael Mladen

-Prvi utisci na novu sredinu su odlični. Miran grad, nekako sve usporeno naspram užurbanog načina života na koji smo mi navikli. Isto se odrazilo i na sam klub. Ljudi u njemu su jako pristupačni i ljubazni, suigrači također. Tek sam nekoliko dana ovdje, a već se osjećam maksimalno prihvaćenim – kaže Mladen.

Mihael Mladen3

Foto: Mihael Mladen

-Uvjeti za treniranje su na najvećem mogućem nivou, od 5-6 terena s različitim podlogama za trening, bazena, teretane, saune… Što se tiče samog kluba, ambicija je povratak u prvu ligu iz koje su prošle godine ispali. Trenutno je situacija nešto lošija. Veći dio prvotimaca je ozlijeđen te su u blagom padu na tablici, međutim ubrzo se vraćaju te se nadam da ću im uspjeti pomoći u povratku na vrh tablice – rekao je.

Mihael Mladen2

Foto: Mihael Mladen

-Od svega najteže pada prilagodba na vrijeme, jer sam iz kratkih rukava stigao ovdje u zimsku jaknu, no barem neću morati preživljavati toplinske valove, haha. Također, zanimljivo je i što je ovdje ljeti stalno dan, a mraka uopće nema. Bit će ovo jedno prekrasno iskustvo i jedva čekam sve što tek dolazi – zaključio je Mladen.

Keflavik

Foto: Mihael Mladen

Island1

Foto: Mihael Mladen

Island3

Foto: Mihael Mladen