NOGOMET – Križevčanin Mateo Tihelka igra u Austriji, radi u Njemačkoj // Dvaput zaredom u momčadi kola

28. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Intervjui NOGOMET – Križevčanin Mateo Tihelka igra u Austriji, radi u Njemačkoj // Dvaput zaredom u momčadi kola


Uvijek nas veseli kada netko od križevačkih sportaša uspijeva i na međunarodnoj razini, bez obzira o kojem se sportu ili natjecateljskom razredu natječe. Nogometaši su posebna priča.

Mateo Tihelka dvaput zaredom bio je u momčadi kola u svom austrijskom klubu, a, zanimljivo zaposlen je u Njemačkoj. Pogranično područje, pa je uspio spojiti ugodno s korisnim. U Njemačkoj radi na stroju za proizvodnju betonskih cijevi, a u Austriji itekako dobro igra nogomet.

“Živim na granici s Austrijom, tako da igram u Austriji za Union Raiba Gilgenberg i igramo Bezirksligu West. Zadovoljan sam sa klubom, mogu uskladiti posao i nogomet. Prošle sezone smo bili prvi i ušli u rang više. Naravno, počeo sam igrati u NK Križevci, sa 14 godina prešao sam u Slaven Belupo gdje sam bio do izlaznih juniora, zatim sam bio dvije sezone u NK Koprivnica i poslije toga sam se preselio u Njemačku gdje sam igrao za dva kluba FC Tegernbach i SV Karlshuld i trenutno igram u Austrijskom Gilgenbergu”-rekao je Križevčanin Mateo Tihelka za prigorski.hr.

mn/prigorski.hr

Facebook Comments