Nogometaši Vrbovca okupili su se na Gradskom stadionu i krenuli s pripremama za nastavak prvenstva. Vrbovčani su jesenski dio završili na 14. mjestu tablice, pa ih čeka težak posao kako bi osigurali ostanak u ligi.

Predsjednik kluba Mato Jelić ističe kako je u klub došao Hrvoje Videc iz HAŠK-a, a jedini igrač koji je napustio klub je Filip Kliček. Prozivci su se odazvali svi igrači.

– Videc je iz vrbovečke Dubrave, a u Vrbovcu je trenirao do starijih pionira. Kličeku smo dali istupnicu da igra negdje drugdje i peče zanat. On nam se priključio lani iz juniora. Umjesto Igora Ratkajeca na mjesto pomoćnog trenera došao je Mladen Falčević. Novi trener golmana je Anđelko Antolić, jedna od legendi kluba. Nadam se boljem nastavku prvenstva u proljeće i da ćemo se za to dobro pripremiti – kaže Jelić.

PRO_7174

Dodaje kako su dobro krenuli u jesenskom dijelu prvenstva, a onda kasnije malo pali. Na pitanje koji je cilj u proljetnom dijelu prvenstva, Jelić kaže:

– Imamo puno mladih igrača i vjerujem da će to sada biti puno bolje. Neki su iskusniji nakon polusezone u seniorskoj momčadi. Jednom smo probali napasti rang više otkako sam ja u klubu, nismo uspjeli zbog drugih razloga, ne samo zbog sebe. Dosta toga u našem nogometu i suci određuju. Dok sam ja tu, naš cilj je da budemo stabilan sudionik 3. NL Centar. Nećemo više pokušavati u rang gore dok ne budemo imali velikog sponzora. S proračunom kojeg imamo naš je cilj 3. NL Centar i razvoj naših juniora i kadeta, koje svake godine po 4 do 5 priključimo. Sada već imamo svojih 13 mlađih igrača u kadru i 5-6 starijih, pa svaku utakmicu imamo 7-8 izdanaka svoje škole i to je dobro – zaključuje Jelić.

PRO_7173

Trener Dražen Biškup kaže da su se doveli u situaciju da se bore za ostanak u ligi.

– Postoji mogućnost da će se liga smanjivati, moguće je da će ispasti četiri momčadi ili više, a na tablici smo mi u zoni ispadanja. Moramo se svojski potruditi i zapeti da ispravimo ovo što smo uprskali u jesenskom dijelu, pogotovo ovaj drugi dio, onaj prvi je bio ok. Super smo krenuli u prvenstvo, a onda, s obzirom da nemamo tu širinu igračkog kadra i desila nam se jedna povreda, došlo je do poremećaja unutar ekipe. Zbog toga je polusezona ispala tako kako je, moramo se maksimalno potruditi da se čim prije maknemo iz te opasne zone – rekao je Biškup.

Vrbovec će odigrati sedam pripremnih utakmica, a protivnici su Bjelovar, Mladost Ždralovi, Sesvete, Zelina, Tigar Rakitje Sveta Nedelja, Bistra i i Rakovec. Prvenstvo otvaraju 25. veljače kada će im domaćin biti Gaj Mače.

20230116_162615

20230116_164215