Prenatrpanost kalendara natjecanja košarkašima Cibone stvorit će veliki problem uspiju li se preko šibenskog Jollyja JBS-a probiti na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića, jer će im ponestati termina za odigravanje prve utakmice osmine finala FIBA Europa kupa protiv litavskog Juventusa, a barem zasada, nitko ne zna kad bi se taj dvoboj mogao dogoditi.

Na službenoj stranici FIBA Europa kupa i litavskog kluba stoji da će Juventus u Uteni dočekati Cibonu u prvoj utakmici osmine finala ovog natjecanja 17. veljače. Litavci kao početak dvoboja navode vrijeme 18.15 sati po lokalnom vremenu. No, uspije li 10. veljače u Šibeniku pobijediti Jolly JBS u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića, Cibona će 17. veljače u 20 sati u zadarskom Višnjiku igrati polufinale Kupa protiv Zadra.

Za moguću koliziju termina natjecanja i Hrvatski košarkaši savez (HKS) i FIBA Europe znaju već dugo te su klubove uputili na međusobni dogovor o terminu odigravanja utakmice. Tako je iz Cibone upućen prijedlog Juventusu da dvoboj bude premješten na 21. veljače, ali Litavcima taj datum ne odgovara, jer se u tom terminu igra završni turnir njihovog nacionalnog Kupa, na kojem će Juventus prvu utakmicu igrati 19. veljače.

“Sad je na FIBA-i i HKS-u da nam pronađu novi termin”, rekao nam je izvršni dopredsjednik Cibone Aleksanar Petrović, uz ogradu kako ne želi ništa prejudicirati, jer se Cibona još nije plasirala na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića.

Istina, između posljednje moguće utakmice osmine finala (2.3.) i početka četvrtfinalnog kruga (16.3.) FIBA Europa kupa postoji rupa od dva tjedna, ali u istom razdoblju Juventus čekaju obveze u litavskom prvenstvu. a Cibona će igrati posljednje kolo ABA lige.

Konačnog rješenja ovog zamršenog problema, zasada, još uvijek nema.
(Hina)

fah