Hrvatska se nakon dvije godine stanke vraća na natjecanje za pjesmu Eurovizije, a na 61. Eurosongu koji će se održati u svibnju u Stocholmu predstavljat će je Nina Kraljić, priopćila je Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Nina Kraljić široj je javnosti poznata kao pobjednica prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što će nas nakon dvije godine izbivanja s Eurosonga u Stockholmu predstavljati Nina Kraljić – prošlogodišnja pobjednica The Voicea”, rekao je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.

Nina Kraljić nastupit će u prvoj poluzavršnici 10. svibnja, a Mesar vjeruje u njezin uspjeh i ulazak u završnicu koja će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja.

“Pjesma će biti vrlo zanimljiva, prikladna za Ninin glas i uvjeren sam da će nas predstaviti u najboljemu svijetlu, kako samo ona zna”, istaknuo je.

Kako ističu s HRT-a, Ninu Kraljić šira je javnost zapazila zahvaljujući njezinim sjajnim pjevačkim sposobnostima. “Od nastupa očekujem ponajprije dobru izvedbu, a nadam se da ćemo vidjeti rezultate i da će se trud isplatiti. Najvažnije mi je da predstavim Hrvatsku u najboljemu svjetlu”, rekla je Nina Kraljić dodavši da će pjesma koju će izvoditi biti u njezinom stilu, “u kombinaciji s modernim prizvukom”.

Nina Kraljić nedavno je nominirana za nagradu Porin u kategorijama najbolje ženske vokalne izvedbe i novoga izvođača godine. Dobitnica je i nagrade Moj prvi Music pub za najbolju mladu pjevačicu u prošloj godini, a trenutačno snima prvi album za Universal Music.

Ime autora i naziv pjesme koju će Nina Kraljić izvesti u Stockholmu HRT će objaviti u srijedu 9. ožujka.

Nakon što je propustila dva Eurosonga, Hrvatska se s Ninom Kraljić vraća na popularno natjecanje u godini u kojoj Hrvatska radiotelevizija obilježava 90 godina postojanja Hrvatskoga radija i 60 godina postojanja Hrvatske televizije.

(Hina)

fah