Nikome nije jasno kakve cijevi spominje križevački gradonačelnik

29. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Nikome nije jasno kakve cijevi spominje križevački gradonačelnik


Križevački gradonačelnik Mario Rajn je početkom lipnja na svojoj facebook stranici objavio da na križevačkom području postoje kilometri “nepostojećih cijevi”.

-Tako bismo recimo rado znali, a sigurni smo i svi građani, posebno mještani Apatovca, tko je dogovorio i dozvolio crpnju vode s naših izvora za tvornicu koja tu istu vodu prodaje već dugi niz godina, dok mještani, kojima ona pripada, nemaju riješeno pitanje vodoopskrbe?

Možda onda netko može objasniti i kako su se nedavno pri slučajnom iskopu i krčenju jaraka, pronašle dodatne cijevi koje tamo nisu trebale biti, položene u zemlju koje „slučajno“ vode od vodocrpilišta baš do te iste tvornice?!

Tko je omogućio da voda umjesto do slavina mještana, nekim čudnim i čudesnim putevima, ide do tvornice?! To su pitanja na koja bi netko trebao odgovoriti!

Za ovo, naravno, postoje i dokazi i to jači od oporbenih „rekla –kazala“ naklapanja.

Samo da podsjetimo, riječ je o 2004. godini, kada su glavni akteri bili upravo oni isti koji danas glume moralne vertikale i obezvrijeđuju rad ove vlasti zbog sitnih političkih bodova, a bez čijeg se blagoslova tada nije mogla zakopati ni jedna lopata zemlje, a kamoli kilometri „nepostojećih“ cijevi – objavio je Rajn.

Do današnjeg dana križevački gradonačelnik nije pokazao nikakve dokaze, a danas smo zatražili odgovore o spornim cijevima od gradskog pročelnika Krešimira Brunovića i zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića.

Krešimir Brunović rekao je kako nema informaciju za cijevi Vratno – Apatovec. -Nisam informiran i nemam tu informaciju – kazao je gradski pročelnik zadužen za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Križevaca.

Davor Vukmirić je rekao kako se za te navodno pronađene cijevi želi na neki način insinuirati da su napravljeni neki određeni potezi, kojih bi se netko možda trebao sramiti ili da ima nekih kršenja zakonskih odredbi.

-Hrvatske vode sudjeluju s maksimalnom financijskom snagom i krajnje čistog obraza i za ono što ovdje želimo napraviti, a to je pitka voda za sve mještane ovih sela – poručio je Vukmirić.