Nikola Sočev, dobitnik Medalje Grada Koprivnice: ‘Utjecao je na povećanje broja članova društva počevši od najmlađih pa do starijih’

7. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Nikola Sočev, dobitnik Medalje Grada Koprivnice: ‘Utjecao je na povećanje broja članova društva počevši od najmlađih pa do starijih’


Vatrogasca Nikola Sočev jedan je od ovogodišnjih dobitnika Medalje Grada Koprivnice.

Naime, tijekom godina učinio je puno na promociji dobrovoljnog vatrogastva, kako DVD-a tako i u županijskom i hrvatskom vatrogastvu i utjecao na povećanje broja članova društva počevši od najmlađih pa do starijih i najstarijih vatrogasnih kadrova.

Svojim iskustvom u natjecateljskim vodama i svojim znanjem obučio je sve vatrogasne desetine društva koje zahvaljujući njemu postižu odlične rezultate na svim vatrogasnim natjecanjima, kako na području Republike Hrvatske, tako i šire.

sjednica_grada48

Priznati je i dugogodišnji vatrogasni sudac koji redovito sudi na državnim natjecanjima za djecu i mladež i za seniore. Od početka svojeg mandata zalagao se za što bolju međunarodnu suradnju sa vatrogascima iz Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Jedan je od inicijatora potpisivanja povelje o pobratimstvu DVD-a Koprivnica sa PGD-om Domžale Mesto iz Republike Slovenije te DVD-om Aljmaš iz Hrvatske. Glavni je pokretač organizacije sad već tradicionalnog i priznatog međunarodnog natjecanja za djecu i mladež, Memorijala „Stjepan Paša“, na kojem svake godine sudjeluje više od 80 ekipa iz cijele Hrvatske, a isto tako i ekipe iz Republike Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

U svojoj prošlosti obnašao je dužnosti dozapovjednika DVD-a i županijskog dozapovjednika, predsjednika Savjeta vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u tri mandata, od 2000. do 2013. godine trenera reprezentacije vatrogasne mladeži na međunarodnim vatrogasnim olimpijadama u Varaždinu (2005.) i Mulhouse, Francuska (2013.) te je bio član voditeljstva reprezentacije na međunarodnim vatrogasnim olimpijadama u Ostravi (2009.) i Kočevju (2011.)

nikola sočev

Tijekom tri mandata na mjestu predsjednika Savjeta vatrogasne mladeži Republike Hrvatske zalagao se za promociju rada sa uzrastom djece i mladeži, poticao rad s navedenim uzrastima na području Hrvaske i ustoličio u tradiciju Susret mladeži Republike Hrvatske i Republike Slovenije koji se održava svake godine.

Jedan je od inicijatora uređenja i stavljanja u funkciju Kampa vatrogasne mladeži RH u Fažani i svake se godine redovito zalaže za što bolju organizaciju u radu kampu te što bolji i svrsishodniji boravak mladeži u istom. Redoviti je predavač na tečaju za voditelje mladeži u kampu.

Sada obnaša dužnost predsjednika DVD-a Koprivnica, predsjednik je Savjeta vatrogasne mladeži Koprivničko-križevačke županije od 1999. godine pa sve do danas i član je Savjeta za mladež HVZ-a. Zahvaljujući njemu DVD Koprivnica se uzdigao na vrlo visoku razinu i postao prepoznatljiv u vatrogasnim krugovima Hrvatske.

Facebook Comments