“NICOTIANA 3” Uhićeno 11 osoba, a akcija je provedena na 4 policijske uprave

31. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Crna kronika “NICOTIANA 3” Uhićeno 11 osoba, a akcija je provedena na 4 policijske uprave

foto: Pu koprivničko-križevačka


Protiv devet hrvatskih državljana, dvojice slovenskih i jednog bosanskohercegovačkog državljana USKOK-u je podnesena kaznena prijava

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke u suradnji s Ravnateljstvom policije, Carinskom upravom i koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje, kodnog naziva “NICOTIANA 3”, kojim je uhićeno osam hrvatskih državljana, dva slovenska i jedan bosanskohercegovački državljanin radi sumnje u počinjenje više kaznenih djela Zločinačkog udruženja, Počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, Izbjegavanja carinskog nadzora i Nedozvoljene trgovine.

Samo kriminalističko istraživanje provedeno je na području PU koprivničko-križevačke, PU bjelovarsko-bilogorska, PU zagrebačke i PU krapinsko-zagorske, kojom prilikom je utvrđeno da su osumnjičene osobe protuzakonito unijele u Republiku Hrvatsku najmanje 52.000,00 kilograma duhana u listu koji je dobavljan preko više država članica Europske unije te su ga većim djelom obradile i plasirale na ilegalnom tržištu Republike Hrvatske.

Osnovano se sumnja da su od ožujka do listopada ove godine ostvarili znatnu protupravnu imovinsku korist te neplaćanjem trošarina oštetili državni proračun Republike Hrvatske za iznos od najmanje 31.600.000,00 kuna. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja 11 osumnjičenih je privedeno u pritvorsku jedinicu, a protiv devet hrvatskih državljana, dvojice slovenskih i jednog bosanskohercegovačkog državljana USKOK-u je podnesena kaznena prijava.

Facebook Comments