NEVJEROJATNO 58-godišnjaku izmjerili 4,84 promila alkohola u krvi; nije ‘srušio’ rekord Križevčana

20. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika NEVJEROJATNO 58-godišnjaku izmjerili 4,84 promila alkohola u krvi; nije ‘srušio’ rekord Križevčana

ilustracija


Koprivničko-križevačka policija proteklog je vikenda zabilježila najveću koncentraciju alkohola u krvi u nedjelju, 19. rujna, u 18.05 sati, u Ulici Krste Hegedušića u Hlebinama, kod 58-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 4,84 promila. Vozač je isključen iz daljnjeg prometovanja.

Ističemo i 31-godišnjeg vozača koji je u ponedjeljak, 20. rujna, u 00.25 sati, u Vinogradskoj ulici u Cvetkovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,29 promila pri čemu je izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Inače, prema medicinskom tumačenju koncentracija od četiri i više promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja pri povraćanju zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

Podsjetimo, u hrvatskoj praksi zabilježeno je nekoliko slučajeva smrtonosne razine alkoholiziranosti iznad pet promila, među kojima je i dalje rekorder Križevčanin koji je 2002. uhvaćen za volanom s 5,68 promila.