Nakon što su mu zaustavili automobil, iz kojeg su osjetili miris marihuane, pločanski policajci su u prtljažniku 22-godišnjeg crnogorskog državljanina otkrili oko 55 kilograma marihuane, koju je preko granice prokrijumčario pješice preko brda te unajmio vozilo.

Iz dubrovačke policije u srijedu su priopćili kako su u mjestu Rogotin, tijekom redovne kontrole prometa, zaustavili automobil dubrovačkih registracija koji je vozio 22-godišnji državljanin Crne Gore.

S obzirom da se iz unutrašnjosti vozila osjetio miris marihuane i da je vozač u jednom trenutku naglo pokušao ‘dati gasa’, policajci su posumnjali da krijumčari drogu te zatražili i dobili nalog za pretragu, pri čemu je u prtljažniku pronađeno 50 paketa s ukupno 55 kilograma marihuane.

Vozač je uhićen i doveden u policijske prostorije, gdje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je u Hrvatsku noć ranije ilegalno ušao iz Crne Gore, pješice preko brda Košare, nakon čega je unajmio vozilo kojim je drogu imao namjeru prevesti prema zemljama Zapadne Europe.

Prekršajno je sankcioniran zbog ilegalnog prelaska državne granice, a rano jutros je priveden pritvorskom nadzorniku zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.