Iz Udruge za zaštitu životinja Đakovo objavili su da su ubijena dva psa koji su godinama boravili na prostoru jezera Borovik.

Riječ je o Leonu i Bjelki, koji su godinama uveseljavali posjetitelje izletišta nedaleko Đakova. “Leon je pronađen u nedjelju oko pola deset ujutro, još se vide tragovi krvi tu gdje je ležao”, rekla je za RTL njihova skrbnica Andrea Pešut.

Bjelka se inače nije udaljavala od kampa, pronađena je u kanalu udaljenom šest kilometara. “Mislim da ju je netko ubio na drugom mjestu pa je ovdje izbacio u kanal”, dodala je Pešut.

Ljudi su u šoku, a predsjednica Udruge za zaštitu životinja Đakovo kaže da su “ti psi vjerovali ljudima te da je došao takav monstrum i ubio ih”.

“Pravi lovac sigurno nije, oni su mogli smetati možda nekim lovokradicama ili nešto pa da je to onda uklonjeno od takvih ljudi”, poručio je Miroslav Galić, predsjednik lovačkog društva Jelen Đakovo.

I lovci, kaže, imaju pse koje vole i bez kojih ne mogu.

Na društvenim mrežama dijele se informacije koje bi mogle pomoći u otkrivanju počinitelja, a nudi se i novčana nagrada.

“Idemo do kraja, ovo nije prvi slučaj da su ovdje bili psi ustrijeljeni, tako da vjerujemo, ako se ne pronađe krivac da neće biti ni zadnji”, rekla je Andrea Pešut.

Policija istražuje ovaj zločin za koji je propisana i zatvorska kazna.