Potragu za slovenskim sportskim zrakoplovom ‘Cirrus 20’ oznake PHYMC provodi na prostoru planine Kapela 120 osoba, a helikopter MORH-a prostor pretražuje iz zraka, rekao je Hini pročelnik HGSS-a Josip Brozičević.

Naglasio je da je dio Kapele još uvijek miniran, te da se pretražuje samo razminiran, odnosno siguran prostor.

Koordinator akcije, voditelj Službe Civilne zaštite Gospić Joso Živković za Hinu je rekao da su mješoviti timovi HGSS-a, Ravnateljstva Civilne zaštite, Državne intervencijske postrojbe i Interventne jedinice policije ličko- senjske i karlovačke policijske uprave “poduzeli sve mjere i radnje koje su se mogle provesti shodno vremenskim prilikama i problemima miniranosti jednog dijela terena, onog od odmorišta Modruš prema Brinju”.

Za sada nema nikakvih tragova, čak ni informacije koliko je osoba bilo u zrakoplovu kada je oko podneva poletio iz Maribora prema Puli, rekao je Hini vatrogasni zapovjednik Zvonimir Lončarić, koji koordinira radom vatrogasaca koji automobilima pretražuju teren, kojeg dobro poznaju, ne bi li uočili nešto novo i neobično, kao naznaku kako suziti prostor pretrage.

Živković je također rekao da policija i vatrogasci i s ličke i s karlovačke strane obilaze sela ispod Kapele u potrazi za bilo kakvim saznanjem mještana, nekom naznakom o letu zrakoplova koji se možda oko 12,30 sati srušio na tom prostoru kad je i nestao s radara.

Kasno popodne gusta se magla razišla i vidljivost je sada nešto bolja nego ranije popodne, ali danjeg je svjetla vrlo malo, teren je brdovit i teško prohodan, te će se kada padne mrak potraga svakako morati prekinuti, rekao je  Lončarić i najavio da će se, ne bude li danas rezultata, potraga nastaviti rano ujutro.