Nestala mlada Amerikanka zadavljena, policija traži bivšeg dečka

12. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Brze vijesti Nestala mlada Amerikanka zadavljena, policija traži bivšeg dečka

foto: Facebook


Mlada Amerikanka Gabby Petito, čiji nestanak je u Sjedinjenim Državama izazvao veliku pozornost, umrla je zadavljena i njezina smrt je ubojstvo, objavio je u utorak liječnik sudske medicine koji je vodio obdukciju.

“Uzrok smrti je davljenje i to je ubojstvo”, rekao je Dr Brent Blue, iz okruga Teton u državi Wyoming gdje je tijelo 22-godišnjakinje pronađeno 19. rujna.

Ubijena je tri do četiri tjedna prije nego je tijelo pronađeno u nacionalnom parku Grand Teton, dodao je. Vlasti traže njezinog bivšeg dečka Briana Laundriea, ali do sada bezuspješno.

On je optužen za nepropisno korištenje njezine bankovne kartice.

Par je otišao iz New Yorka u srpnju na put kombijem koji je trebao trajati četiri mjeseca čije su faze kroz nacionalne parkove američkog Zapada dijelili na Instagramu i YouTubeu.

Međutim, 1. rujna se Brian Laundrie sam kombijem vratio u Floridu.

Obitelj Gabrielle Petito je 11. rujna prijavila njezin nestanak i navela da se nisu čuli s njom od kraja kolovoza.

Nakon što su tjednima na društvenim mrežama pratili putovanje mladog para, korisnici interneta pokrenuli su potragu za njom.

Potraga za Laundriem koju je pokrenula policija odvija se u močvarnom rezervatu Floride, a sudjelovanje jednog lovca na sudionike reality showa izazvalo je dodatnu pozornost američkih i stranih korisnika interneta koji prate i komentiraju svaku etapu istrage. (Hina)