Policija je prema neslužbenim podacima uhitila još jednog napadača iz skupine koja je u subotu u Vukovaru pretukla maloljetnike.

Tijekom kriminalističkih radnji na rasvjetljavanju fizičkog napada na skupinu maloljetnika od kojih su neki teško ozlijeđeni, policija je od subote privela četvorcu napadača, a 23-godišnjaku je određen istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Policija zasad nije potvrdila podatak da je uhićena još jedna osoba koji su objavili hrvatski mediji.

Mediji također navode da je barem jedan od privedenih napadača bio pritvoren u Grčkoj te da postoji vjerojatnost da je još jedan napadač iz Vukovara također proveo četiri mjeseca u grčkom pritvoru prije nego su se obojica u prosincu vratili kućama.

Premijer Andrej Plenković u utorak je oštro osudio fizički napad na skupinu maloljetnika proteklog vikenda u Vukovaru, a od policije očekuje da provjeri ima li među napadačima i navijača koji su se nedavno vratili iz Grčke te da objavi tu informaciju ako se pokaže točnom.

Obitelji maloljetnika koje je u subotu pretukla skupina starijih mladića, članova navijačke skupine BBB, najavili su za subotu prosvjed ispred zgrade gradske uprave u Vukovaru, uz poruku da Vukovar mora biti grad siguran za život svih građana.