Međimurska policija izvijestila je kako se jučer nešto prije 17 sati u Orehovici, dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete, vozač bicikla.

Naime, upravljajući biciklom kolnikom Ulice grofa Feštetića te dolaskom do raskrižja ceste iste važnosti, dijete nije propustilo automobil koji je nailazio s njegove desne strane. Uslijed opisane situacije, prilikom kočenja došlo je do zanošenja neregistriranog osobnog automobila te potom i do udara stražnjim dijelom u bicikl. Nakon udara dijete je palo s bicikla na travnatu površinu.

Ozlijeđeno dijete vozilom hitne medicinske pomoći prevezeno je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.

Neregistriranim osobnim automobilom, upravljao je 21-godišnjak bez položenog vozačkog ispita te je uhićen i priveden u Postaju prometne policije Čakovec.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, okrivljeni 21-godišnji vozač osobnog automobila, tijekom današnjeg dana bit će priveden na Općinski sud u Čakovcu, navode iz policije.