U šibenskom policijskom pritvoru završio je Nepalac osumnjičen da je svoju sunarodnjakinju koju je u Hrvatsku doveo kao vlasnik agencije za uvoz radne snage mjesecima držao zatočenu i silovao, a potom od njene obitelji uzeo novac za radne dozvole koje nikada nisu izdane.

Policija je u utorak izvijestila da je 30-godišnjeg Nepalca uhitila i kazneno prijavila za trgovanje ljudima i silovanje nepalske državljanke.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je osumnjičeni krajem prosinca 2022., kao vlasnik agencije za uvoz radne snage, obmanom i prijevarom doveo sunarodnjakinju u Hrvatsku radi iskorištavanja njenog rada.

Držao ju je u iznajmljenom stanu gdje ju je spolno iskorištavao te joj ograničio kretanje što je trajalo do kraja svibnja ove godine. Također je utvrđeno da je preko njene rodbine prikupio 13.000 eura za više radnih dozvola koje nikad nisu realizirane odnosno da je novac zadržao za sebe, kažu u policiji.

Dodaju da su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku i protiv njega podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.