U teretnom automobilu na Rabu policija je u utorak pronašla oko 200 kilograma metalnih stolica, stolova, bojlera, perilica, antena, polica i drugih sekundarnih sirovina koje je neovlašteno skupio 29-godišnjak, a tom prekršaju će izvijestiti nadležnu inspekciju.

Primorsko-goranska policija u srijedu je priopćila kako su njihovi kolege na području Barbata, prilikom redovne kontrole prometa, zaustavili teretni Volkswagen čakovečkih registracija.

Pregledom je utvrđeno da u njegovom teretnom prostoru 29-godišnjak prevozi veću količinu raznih sekundarnih sirovina (metalne stolice i stolovi, oluke, antene, metalne police, bojleri, perilice rublja i drugo).

Policija je otkrila da je navedene predmete, ukupno teške oko 200 kilograma, neovlašteno i bez potrebnih odobrenja nadležnih tijela prikupljao na području otoka Raba, pa su mu privremeno oduzeti.

Zbog prekršaja iz domene Zakona o održivom gospodarenju otpadom policija o ovom događaju dostavlja obavijest inspekciji nadležnoj za daljnje vođenje prekršajnog postupka.