Na autocesti A4, kod čvora Breznički Hum u utorak oko 11.40 sati  dogodila se prometna nezgoda. 37-godišnji rumunjski državljanin upravljao je teretnim vozilom iz smjera naplatne postaje Breznički Hum i uključio u promet na zapadnu kolničku traku u smjeru Varaždina u zabranjenom smjeru pri čemu je bio na autocesti s fizički odvojenim kolničkim trakama za promet vozila.

Protivno propisima, kretao se na dijelu kolnika namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera u suprotnom ili zabranjenom smjeru. Tom je prilikom vožnjom unatrag započeo radnju vozilom polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu. Ne vodeći računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila, zadnjim dijelom priključnog vozila udario je u zaštitnu odbojnu ogradu. Nakon prometne nesreće vozač je navedenim teretnim vozilom, napustio mjesto prometne nesreće, a da oštećenom vlasniku odbojne ograde, nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. 37-godišnjak je naknadno pronađen ali je odbio alkotestiranje. Priveden je u prostorije PPRP Varaždin, te će biti odveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu do 6.480 eura i kazna zatvora u trajanju do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju do 24 mjeseca.