NEOBIČNA SITUACIJA Križevci i dalje traže čelnog čovjeka u Javnoj vatrogasnoj postrojbi

26. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Križevci NEOBIČNA SITUACIJA Križevci i dalje traže čelnog čovjeka u Javnoj vatrogasnoj postrojbi


Prema našim izvorima Javna vatrogasna postrojba i dalje nema svog čelnog čovjeka, iako je na toj funkciji i dalje Miroslav Petračija. Zašto je to tako i kada će se riješiti ova situacija upitali smo križevačku Gradsku upravu.

Iz Ureda gradonačelnika su nam odgovorili kako je formalno-pravno na čelu JVP Križevci Miroslav Petračija koji je na tu poziciju došao 19. rujna prošle godine.

Iz Grada nisu rekli da je natječaj za zapovjednika Postrojbe objavljen u Narodnim novinama 19. veljače ove godine te da na spomenuti natječaj nije stigla niti jedna zamolba. U prijevodu Miroslav Petračija već šest mjeseci zapravo obavlja funkciju vršitelja dužnosti ili opunomoćenika, ali kako sada stvari stoje ta funkcija zakonom nije predviđena.

Ono što je još zanimljivije, a kako doznajemo iz naših neslužbenih izvora, Grad ne raspolaže Odlukom o imenovanju opunomoćenika JVP-a za zastupanje, jer kao što smo već naveli tako nešto nije predviđeno zakonom.

S obzirom na ovu vrlo neobičnu situaciju gdje je na čelu gradske Javne vatrogasne postrojbe osoba koja zapravo ne može obavljati tu funkciju, telefonski smo kontaktirali i glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića koji nam je vrlo nejasno odgovorio kako je djelomično upoznat sa situacijom i da će se u slučaju JVP-a Križevci trebati provesti inspekcijski nadzor, no isto tako je zatražio pisani upit gdje će nam detaljno odgovoriti.

Nakon toga Tucaković se više nije javljao na telefon niti je odgovarao na naše mailove, što je prema našem mišljenju vrlo neodgovorno s obzirom na funkciju koju Tucaković obnaša, a podsjetimo kako je isti bio i SDP-ov kandidat za župana na prošlim lokalnim izborima u Koprivničko-križevačkoj županiji.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments