U završnici vukovarskog tjedna u ‘Večeri za 5 na selu’ domaćica je bila slikarica Marina, koja je za goste pripremila predjelo naziva Slavonski užitak, glavno jelo Teletina na vučedolski način i desert Dunav je moje more, piše RTL.

Večera je protekla u čudnoj atmosferi zato što je Nenad svemu našao zamjerku uz objašnjenje: „Sabotirao sam večeru zato što je Marina sabotirala moju, pa sam odlučio vratiti na isti način.“ Nije mu odgovaralo što su na slavonskoj plati i pršut i dinja zato što su to talijanski specijaliteti, glavno jelo nije htio jesti, a desert mu je bio odbojan! Ipak, na kraju večeri ostao je dosljedan davanju desetki pa ju je dao i Marini! Lorena i Igor domaćici su dali osmice jer im je predjelo i glavno jelo bilo previše jednostavno, a Mario je dao sedmicu uz objašnjenje da je Marina kopirala Lorenino predjelo te da je u glavnom jelu bilo više krumpira od mesa. Marina je osvojila 33 boda, dijeli treće mjesto s Lorenom, a Mario je pobjednik tjedna!

Marinin suprug pomagao je domaćici prilikom dobrodošlice i napravio koktel. „Treba sama prezentirati i ponuditi svoj aperitiv, tako da mi to baš nije leglo“, rekao je Nenad, koji je pio lozu, a Mario rakiju Gromovaču, koja mu se nije svidjela. Domaćica je za predjelo poslužila platu s narescima, muffine od sira i podljevani kozji sir. Nenad je komentirao kako pršut i sir nikako ne mogu biti slavonsko predjelo te da ni rajčice ne idu nikako uz platu, no ostalima ništa nije smetalo i jeli su s užitkom.

Za glavno jelo Marina je poslužila teletinu s krumpirima i povrćem. Lorena i Mario komentirali su kako im jelo izgleda kao da je samo nabacano na tanjur, a Nenad nije htio jesti. „Najeo sam se od predjela pa mi glavno jelo nije bilo interesantno“, rekao je i dodao da mu je teletina dobra iako je sumnjao da je riječ o svinjetini, gljive su mu također bile sumnjive, a krumpiri slabije pečeni.

Loreni je sve bilo fino i željela je pričati o nečemu drugom jer je smatrala kako je Nenad pretjerao, no on je nastavio po svom. „Meni je teletina bila u redu, krumpiri su bili fini, mekani i dobro pečeni“, rekla je Lorena dok je Igoru meso bilo malo suho.

Kolač od višanja Marina je poslužila za kraj, a Nenad je nastavio: „Rascopao sam kolač, htio sam pokazati da je nejestiv, odnosno, da je odbojan!“ Igor je pohvalio dekoraciju i dodao da mu je kolač bio solidan, a Marina je rekla Nenadu kako je pretjerao s komentarima. „Mislim da je Marina bila dosta povrijeđena Nenadovim ponašanjem“, rekla je Lorena, a Mario smatra da se tako ponašao zato što ga je Marina provocirala proteklih dana.

Kad su došli tamburaši, atmosfera je napokon postala bolja i svi su se malo opustili, zapjevali i zaplesali. Marina je potom pročitala ovotjedni poredak; Nenad je na zadnjem mjestu, Lorena i Marina su na trećem mjestu, drugi je Igor, a pobjednik vukovarskog tjedna je Mario. „Nisam očekivao pobjedu, više sam je priželjkivao, ali nisam išao na pobjedu. Nagradu ću uložiti u neki kvalitetan odmor“, rekao je pobjednik.

– Ova sezona kulinarskog showa ‘Večera za 5 na selu’ došla je svom kraju, no sljedeće godine gledat ćemo nova druženja u kuhinji i za blagovaonskim stolom te upoznati nove živopisne kuhare amatere diljem Lijepe Naše. – poručuju s RTL-a.