Načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, saborski zastupnik Branko Hrg i brojni suradnici u radnoj skupini održali su u srijedu sastanak u općinskj vijećnici Općine Sveti Ivan Žabno. Nakon radnog sastanka predstavnicima medija prvi se obratio Nenad Bošnjak.

hrg bosnjak vukmiric1

-Zbog rekonstrukcije državne ceste prioritet je izgradnja kanalizacijskog sustava prije same rekonstrukcije kako ne bi kasnije došlo do narušavanja kolničke strukture. Samim time ćemo podići razinu kvalitete života na ovom području za jednu ljestvicu više. Projektanti su izgradili idejno rješenje, kojim smo se prijavili kod Hrvatskih voda da bi mogli osigurati investiciju. Ovim sastankom potvrđeno je da nas Hrvatske vode podržavaju, uz građevinsku dozvolu i glavni projekt – kazao je Bošnjak.

vukmiric bosnjak

Davor Vukmirić kazao je kako je primjer angažiranja lokalnog čelnika, kakav je od gospodina Bošnjaka za primjer drugima. -Ovaj projekt je svojevrstan izazov za Hrvatske vode s obzirom na vremenske rokove, možda i neke tehničke zahvate. Dogovoreno je da se kroz 7 do 10 dana održi jedan operativan sastanak unutar Hrvatskih voda sa svim stručnjacima kako bi se našlo rješenje za realizaciju čitavog projekta.

vukmiric

Drugi segement je financiranje. Sigurno je da ćemo to podržati, a prema saznanju kojeg imamo, postoji i niz drugih opcija da se projekt realizira i mi mu dajemo potporu- istaknuo je Vukmirić.

hrg bosnjak vukmiric

Branko Hrg je napomenuo kako je vidljivo da je načelnik Bošnjak došao iz gospodarstva, iz poduzetništva. -Kooperativan je i operativan, i to daje rezultate. Već i prije su počeli razgovori, kod priprema projekata koji su u tijeku i za koje se čekaju natječaji, na temu ovog sastanka. Tada su bili napravljeni prvi koraci, a danas imamo neka idejna rješenja, koje radi Općina i uopće ne sumnjam da će se ovo napraviti.

hrg

Radi se o velikom projektu, preko 10 km biciklističkih staza, nogostupa i odvodnje. Zasigurno je ovo ulaganje koje u ovoj općini nije bilo već jako dugo. Ovo je dobar put tako da Općina pokrene stvari, napravi projektnu dokumentaciju, da se unaprijed zna tko sve sudjeluje u tome i da se napravi odmah suradnja Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta- zaključio je Hrg.

prigorski.hr