Hrvatski nogometni stručnjak Nenad Bjelica (52) dobio je otkaz u njemačkom prvoligašu Unionu iz Berlina nakon samo malo više od pet mjeseci provedenih na toj dužnosti.

Po Bjelicu i njegov stožer koban je bio nedjeljni 3-4 domaći poraz od izravnog konkuenta u borbi za ostanak Bochuma. Nakon tog poraza Union je pao na 15. mjesto, posljednje koje osigurava ostanak u Bundesligi, ali sa samo bodom više od 16. Mainza koji je na mjestu koje vodi u kvalifikacije za ostanak, dok je Bochum 14. s tri boda više, a do kraja prvenstva su ostala još dva kola.

Poraz od Bochuma samo je kulminacija loših rezultata koje je Union postigao u posljednje vrijeme, zadnju pobjedu je sastav iz Berlina ostvario još sredinom ožujka prije posljednje reprezentativne stanke, dok je u posljednjih šest utakmice dva puta remizirao i četiri puta izgubio.

Union će do kraja sezone voditi dosadašnji trener U-19 momčadi Marco Grote, koji je vodio momčad i u jednoj utakmici u studenom nakon otkaza Ursu Fischeru, a prije dolaska Bjelice.