Od 22. do 24. travnja u Vodicama se održalo Državno natjecanje iz matematike na kojem su sudjelovali najbolji matematičari Hrvatske podijeljeni u kategorije po razredima.

Na natjecanju je sudjelovalo čak troje učenika iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica: Ivan Zagrajski, Mislav Vizjak i Grgur Zagrajski, a pratnja im je bio Mislavov i Grgurov učitelj matematike Hrvoje Šelimber.

Prvog dana bilo je razgledavanje Vodica, a drugog dana održalo se i samo natjecanje.

Učenici su pisali 3 sata nakon čega je slijedio zasluženi odmor. Popodne je bio organizirani odlazak u Šibenik gdje su posjetili Tvrđavu sv. Ivana i Tvrđavu Barone.

Treći dan bilo je svečano proglašenje rezultata, a Nemčići su postigli izvanredne rezultate. U kategoriji petih razreda Ivan Zagrajski osvojio je odlično 11. mjesto čime je zaradio i pohvalu. Među sedmim razredima imamo dvoje učenika među 5 najboljih. Grgur Zagrajski osvojio je 5. mjesto i pohvalu, a Mislav Vizjak je 3. matematičar u državi čime je osvojio 2. nagradu. Svojim plasmanom Mislav je osigurao i sudjelovanje na Hrvatskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi.

-Dečke očekuje još nekoliko natjecanja ove nastavne godine te vjerujemo kako će nastaviti s uspješnim rezultatima – poručili su iz škole.

nemčići (1) nemčići (3) nemčići (4)