Koprivničko-križevački župan Darko Koren u srijedu je nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem u Koprivnici izrazio zadovoljstvo jutrošnjim otvaranjem radova na gradnji brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog te ga je upozorio na problem financiranja regionalnog centra za otpad Piškornice.

“Obećano nam je da će se gradnja brze ceste prema Koprivnici nastaviti i nakon 30 mjeseci, koliko treba tvrtki Kamgrad za izgradnju danas započete dionice. Od Kloštra Vojakovačkog do Koprivnice, rečeno je, brza cesta će biti građena u dvije etape. Prvo do Sokolovca, a potom od Sokolovca do Koprivnice”, rekao je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Nije želio špekulirati o tempu gradnje jer se, kako je rekao, mnogo puta opekao kad je “o tom pitanju nudio svoja predviđanja”.

Na sastanku, održanom u zgradi Koprivničko-križevačke županije, razgovarali su i o gradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornice. Župan je istaknuo da su na natječaj za njegovu gradnju stigle ponude koje su dvostruko veće od iznosa koji je država preko europskih fondova namijenila za taj projekt.

“Sada je na državi da odluči hoće li poništiti natječaj ili će osigurati dodatna sredstva i prihvatiti jednu od pristiglih ponuda”, istaknuo je župan Koren, dodajući da druga solucija zahtijeva 500 milijuna kuna više nego što je sada predviđeno.

Na Piškornici bi se trebao odlagati otpad iz Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na sastanku je izrazio nezadovoljstvo što je Sveučilište Sjever u Koprivnici jedino sveučilište u Hrvatskoj koje nema studentsku menzu.

Na Jakšićev prigovor odgovorio je sam predsjednik Vlade nakon što je obišao Sveučilište Sjever te je poručio da će to pitanje biti riješeno.

“Pitanje studentske menze bit će riješeno kroz mjesec dana. Ministarstvo znanosti i obrazovanja pomoći će dodatnim sredstvima da se riješi i taj problem”, rekao je Plenković i dodao da će se tražiti rješenje kako bi Koprivnica u dogledno vrijeme dobila studentski dom.