Nakon šesnaest godina djelovanja, odlukom omiškog gradonačelnika dr. sc. Ivana Kovačića nasilnim putem deložiran je omiški HSS iz stranački prostorija, piše slobodnadalmacija.hr.

Promptnom akcijom omiških komunalaca nalik onoj iz Hollywoodskih filmova bez prethodne najave pred sam kraj radnog vremena “seljaci” su se našli na pločniku.

-Kao i prije dvije godine kada su mi komunalni redari donijeli gradonačelnikovu odluku, ostao sam zatečen. Ovo se jedino može okarakterizirati kao čin suspendiranja demokracije.

Haesesovci tridesetak četvornih metara dobili su bez naknade s tim da se predmetni prostor dovede u stanje za normalan rad jedne stranke. Naređeno i učinjeno i od tada bez ikakvih problema.

Sve do sada kada se na nas koji cijelo vrijeme participiramo u gradskom vijeću obrušio MOST-ov prvak koji je eto odlučio donijeti “reda” i u naš grad sličan onome kojem danas svjedočimo na razini države gdje se ne zna ni tko pije niti ko plaća-ogorčen je predsjednik omiškog HSS-a i gradski viječnik dipl. ing Milivoj Juričić.

Prvog čovjeka omiških “seljaka” također je zasmetalo što se ovakve rigorozne mjere ne vrše i nad ostalim strankama koje djeluju u gradu na ušću Cetine, već samo nad njima koji su danas u gradskom vijeću jedini pravi oponenti jednoumlju kojeg provodi gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Kovačićem.

prigorski.hr/slobodnadalmacija.hr

fah