Natpis zbunjuje vozače: ‘UGROŽENO PODRUČJE – Bolest životinja’

2. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Natpis zbunjuje vozače: ‘UGROŽENO PODRUČJE – Bolest životinja’


Natpis upozorenja na zarazu životinja danima zbunjuje vozače koji putuju iz smjera Križevaca prema Koprivnici.

Naime, na izlazu iz naselja Velika Mučna i ulazu u naselje Reka ispod informativne table postavljen je bijeli natpis ‘UGROŽENO PODRUČJE Bolest životinja’.

Kontaktirali smo Danimira Kolmana, šefa Veterinarske stanice u Koprivnici međutim kazao je kako nema informacija o tome zašto bi taj znak bio postavljen na tom mjestu.

ugroženo područje (2)

Podsjetimo, prije mjesec i pol dana na farmi tovnih purana u vlasništvu tvrtke Vindon, u sastavu Poslovnog sustava Vindija, u Delovima u Općini Novigrad Podravski bila je utvrđena ptičja gripa, o čemu smo pisali OVDJE.

– To u Delovima je gotova priča. To smo riješili. Ne znam zašto bi oznaka bila tu. Moguće je da je netko skinuo oznaku koje smo tamo postavljali i iz šale je stavio ovdje – komentirao je direktor Veterinarske stanice.

U potrazi za dodatnim odgovorima, kontaktirali smo i Josipa Haramiju iz  koprivničke ispostave Poljoprivredne inspekcije.

Provjerom kod svojih djelatnika, utvrdio je kako je tabla na tom mjestu zbog poštivanja propisa kod upozoravanja na slučaj kakav se zbio u Delovima.

– Vjerojatno će za nekoliko dana spomenuta tabla biti uklonjena – objasnio je.

Inače, spomenuta farma ima kapacitet tova 54.000 purana u sedam međusobno izoliranih objekata. Godišnja proizvodnja je oko 100.000 purana od čega su morali uništiti 60.000 purana.

Facebook Comments