Kod ulaza u luku Rašu u utorak oko 19,30 sati došlo je do nasukavanja broda koji plovi pod zastavom Tanzanije, na brodu je bilo 15 članova posade egipatske nacionalnosti koji nisu ozlijeđeni, a nije uočeno ni onečišćenje mora, priopćilo je u srijedu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru ( MRCC ) Rijeka je obavijest o potrebi za asistencijom remorkera dobila nešto iza 19 sati, i to zbog jakog vjetra i bojazni da brodu prijeti nasukavanje na poziciji kod ulaza u luku Rašu.

Lučka kapetanija Pula obavijestila je MRCC da je remorker isplovio iz Raše prema brodu.

Do nasukavanja broda je došlo oko 19,30 sati, na 40 metara od obale i na dubini između 2 i 5 metara, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Kod broda se na poziciji od sinoć nalaze remorkeri koji će ga tijekom dana, a ovisno o vremenskim prilikama, pokušati odsukati s pozicije.

Aktivnosti se odvijaju u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula koja je na poziciji, a u čijoj će se nadležnosti provoditi i očevidne radnje o ovoj pomorskoj nesreći, navode iz Ministarstva.