Radovi zamjene glavnog travnjaka i LED displaya u punom su jeku na pulskom stadionu Aldo Drosina, a vrijednost investicije iznosi 340 tisuća eura te sve radove financira Grad Pula, izvijestili su u srijedu iz društva Pula usluge i upravljanje d.o.o.

S ciljem dobivanja dugoročno kvalitetnog travnjaka na stadionu Aldo Drosina trenutno se uklanja dotrajali hibridni travnjak te se postavlja novi prirodni travnjak. Također, mijenja se i oko 2.450 kvadratnih metara umjetnog travnjaka oko samog igrališta te se ujedno poboljšava i sustav navodnjavanja igrališta.

“Krajem prošle godine nabavljeni su strojevi za održavanje travnjaka te vjerujemo da će uz ove radove novi travnjak odgovoriti svim izazovima prvoligaškog nogometa u Puli. Radovi zamjene travnjaka bi trebali biti dovršeni oko 20. srpnja, a izvodi ih tvrtka MAXMAR GRUPA d.o.o.”, naveli su iz društva Pula usluge i upravljanje.

Nakon zamjene ograda na sjevernoj, istočnoj i južnoj tribini gradskoga stadiona, u tijeku je zamjena LED semafora, od strane dobavljača opreme EURO VAL d.o.o. Naime, postojeći LED display neuspješno je servisiran nekoliko puta, dok će novi LED display biti istih dimenzija te će se uz manju preinaku konstrukcije dobiti moderniji display. Zamjena je pri samome kraju i slijedi puštanje u probni rad.

Sve radove financira Grad Pula putem kapitalne potpore društvu Pula usluge i upravljanje d.o.o. za što je osigurao ukupno 340 tisuća eura.