Splitska je policija završila kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Kaštela protiv kojega su podnijeli kaznenu prijavu za ubojstvo u pokušaju, te zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, doznaje se u policiji.

Sumnjiči se da je u večernjim satima u ponedjeljak, 1. travnja, u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja ozlijedio 46- godišnjaka, a potom sjekirom ozlijedio 49-godišnjaka. U prijavi se navodi da su 46-godišnjak i 49-godišnjak zadobili teške tjelesne ozljede zbog kojih su hospitalizirani u splitskoj bolnici.

“Tijekom pretrage doma i drugih prostorija koje koristi 58-godišnjak pronađene su i oduzete tri ručne bombe, tri ručne bombe bez upaljača, tri upaljača za ručne bombe, te više od 70 komada raznog streljiva. Utvrđena je sumnja da je 58-godišnjak ostvario kaznena djela ubojstvo u pokušaju i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku”, rekli su u policiji.