NASA je godinu dana provodila program koji je nazvan “Društvene implikacije astrobiologije”, a pokušao je odgovoriti na pitanja poput “kako bi otkriće izvanzemaljskog života utjecalo na percepciju Boga?” ili pak “trebaju li religije promijeniti svoje doktrine ako se otkrije život izvan Zemlje?”, javlja medugorje-info.com.

Na sveučilištu Princeton, u sklopu njihovog Centra za teološka istraživanja, prije otprilike pet godina NASA je bila okupila 24 posebna savjetnika – primarno teologa – koji su imali zadatak proučiti kako bi otkriće izvanzemaljskog života utjecalo na pripadnike raznih religija diljem svijeta, prenosi Bug.hr.

Stručnjaci za razne religije godinu su dana radili na ovom projektu. Osnovni je cilj bio uklopiti alate i znanstvena otkrića s kraja 20. i početka 21. stoljeća u odgovore na vječna pitanja kojima se religije bave već stotinama ili tisućama godina, piše Narod.hr.

Program je bio nazvan “Društvene implikacije astrobiologije”, a pokušao je odgovoriti na pitanja poput “kako bi otkriće izvanzemaljskog života utjecalo na percepciju Boga?”, “kako bi se to otkriće usuglasilo s biblijskom pričom o stvaranju” ili pak “trebaju li religije promijeniti svoje doktrine ako se otkrije život izvan Zemlje?”. U konačnici, kako doznaje The Times, ne bi se mnogo toga promijenilo.

Astrobiologija i kršćanska doktrina

  • Anglikanski svećenik i teolog s Cambridgea Andrew Davison jedan je od 24 odabrana stručnjaka koji su sudjelovali u ovom programu, a na temelju svojih je istraživanja napisao i knjigu “Astrobiologija i kršćanska doktrina”, koja će uskoro biti objavljena. U njoj iznosi zaključke koji kažu da bi mnogi vjernici ideju o izvanzemaljskom životu prihvatili bez većih problema.